Στίχοι Θεοδωράκη σε μουσική Ελύτη

|

"Τι να σκεφτώ, βλέποντας όλους αυτούς τους ανέκαθεν απόντες να ξυπνούν μόνο στην περίπτωση Ρουβά και να ξεσπαθώνουν λαύροι, απαιτώντας από μένα να απαγορεύσω τη συμμετοχή του; Από όλα αυτά προκύπτει ότι η έννοια της υποκουλτούρας για μένα είναι διαφορετική απ' ό,τι είναι για κείνους. 
Πιστεύω ότι το έργο από τη στιγμή που θα δημιουργηθεί, ξεφεύγει ακόμα και από τον ίδιο τον δημιουργό, που δεν έχει δικαίωμα να κρίνει δικτατορικά ποιος είναι «άξιος» να το ερμηνεύσει και ποιος όχι. Μόνος κριτής είναι το κοινό και ο χρόνος. Αυτοί τελικά κρίνουν τι θα πάει στα σκουπίδια και τι θα μείνει για πάντα. Θα πρέπει επίσης να πω ότι θεωρώ την χειρότερη εκτέλεση πολύ καλύτερη από μια απαγόρευση".
Μπράβο, ρε μπάρμπα Μίκυ! Επιτέλους κι ένας σοβαρός καλλιτέχνης που δεν είναι μη μου άπτου. Μόνο, ρε μπάρμπα Μίκυ, ένα λάθος έκανες. Την μουσική σου θα την "εκτελέσουν" μουσικά όργανα. Λόγο έχεις για τον μπουζουξή, τον ντράμερ και τον μπασίστα, άντε και την λουλουδού μη τυχόν και πετάξει το δίσκο με τα γαρύφαλλα πάνω στις παρτιτούρες. Ο Ρουβάς θα εκτελέσει τους στίχους του Ελύτη και από τον Ελύτη ακόμη ανακοίνωση δεν διαβάσαμε....2 σχόλια:

Λουΐζα Γκανούτα είπε...

Είχα μια συζήτηση τις προάλλες για το θέμα, με έναν επιστήθιο φίλο, και καταλήξαμε στο ότι το πρόβλημα δεν είναι που ο Ρουβάς θα τραγουδήσει Μίκη και είναι ανήθικο ξέρω 'γω, επειδή είναι είδωλο της ποπ. Το πρόβλημα έγκειται περισσότερο στο ότι ο Ρουβάς είναι κακός τραγουδιστής.

habilis είπε...

...θεωρώ την χειρότερη εκτέλεση πολύ καλύτερη από μια απαγόρευση.

(αντιγράφοντας από το κείμενό σου)

Νάτα τα πουλάκια μου!