Καντήλια!

|

Προχωράει ο κόσμος! Ναι, αλλά προς τα πίσω αλλά όχι τόσο πίσω που να έχουμε την ευτυχία να φθάσουμε στο σημείο των Πρωτανθρώπων, πριν ο μάγκας τεμπέλης της σπηλιάς πει την μαλακία του περί υπέρτατης δύναμης και ότι πρέπει να προσκυνάμε τα αμελέτητα του μάγου για να μη μάς πιάσει το κακό μάτι. Προχωράει ο κόσμος και ο υπέρτατος θεός που από την μαλακία του μάγκα-τεμπέλη της σπηλιάς μάς καταδιώκει, συνεχίζει το αγαστό του έργο από την Αρκτική μέχρι την Ανταρκτική. Οι μάγκες των σπηλαίων τώρα έχουν γίνει μάγκες-τεμπέληδες των οικονομικών λόμπι που τη μια χρηματοδοτούν τους ισλαμιστές να "καθαρίζουν" δυτικούς, τους αγγλικανούς να "καθαρίζουν" καθολικούς, τους καθολικούς να "καθαρίζουν" προτεστάντες, τους ινδουιστές να "καθαρίζουν" μουσουλμάνους, τους βουδιστές να "αυτοκαθαρίζονται" και τους εβραίους να "καθαρίζουν" όποιον στέκεται στο διάβα τους.
Κοινώς, θρησκείες και μαλακίες! Και εκεί που βλέπεις να πέφτει το χρήμα για την ενίσχυση της θρησκείας-κόμματος πετάγεται και ο "ειρηνιστής"-"ανθρωπιστής" να λέει το απίθανο: "Εγώ σέβομαι τα πιστεύω του άλλου". Τι σέβεσαι, ρε ηλίθιε; Την ηλιθιότητα του θρησκευόμενου που οπλίζει επί χιλιετίες τα χέρια άλλων ηλιθίων; Σέβεσαι αυτόν που πολεμάει δήθεν για την ελευθερία του αλλά τις κόρες τους τις θεωρεί κατώτερα όντα από τον γάιδαρο γιατί ο τελευταίος μπορεί να τον κουβαλήσει; Σέβεσαι τον μαλάκα που μέσα στην συναγωγή ντύνεται με ασπρόμαυρα κασκόλ λες κι είναι οπαδός του ΠΑΟΚ κάνοντας προσευχές την επόμενη ημέρα η σφαγή νηπίων της αντίπερα θρησκείας να είναι μεγαλειώδης;  Μήπως σέβεσαι εκείνους τους ινδουιστές που στρίβουν τα αχαμνά τους με πέτρες για να φθάσουν στην νιρβάνα έχοντας ανήλικα στο κρεββάτι τους  ή μήπως εκείνους που φοράνε πορτοκαλί μπέρτες και φτιάχνουν επί 70 χρόνια σχέδια με κόκκους άμμου θεωρώντας ότι μόνο αυτοί έχουν περάσει σε άλλη διάσταση ως εκλεκτοί; Ως μαλάκες εγωκεντρικοί σίγουρα έχουν περάσει. Ή μήπως σέβεσαι τους χριστιανούς που θεωρούν την γυναίκα ως βρωμιά σύμφωνα με τον ιδρυτή της εκκλησίας εκείνον τον Σαούλ Παύλο της φυλής  Βενιαμίν που όταν μίλησε στην Πνύκα μόνο ντομάτες δεν έφαγε;
Και το φοβερότερο των ημερών: Συρρέουν οι ορθόδοξοι νεοέλληνες να θαυμάσουν την αρχαία τους "κληρονομιά", να νιώσουν υπερηφάνια όταν η θρησκεία τους εδώ και  κοντά 2,000 χρόνια την έχει κάνει αμμοχάλικο φτιάχνοντας ναούς ξεπουλώντας τα δημιουργήματα της "ελληνικής κληρονομιάς"! 
Το σοβαρότερο επιχείρημα περί θρησκείας που έχω ακούσει είναι από το στόμα ενός σοφού 80αρη (συνειδητοποιημένου μέχρι το τέλος του) με ροζιασμένα από δουλειά χέρια όταν κάποιος τόλμησε και του είπε ότι "Η Ελλάδα έχει προστάτιδα την Παναγία". "Γι'αυτό την πηδάνε όλοι!", ανταπάντησε.

 Νάτα τα πουλάκια μου!