Τάγματα Εφορίας

|

Το ερώτημα για το πού θα μπουκάρουν οι εφοριακοί (όπως κάνουν οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους) είναι το εξής: Αν χρωστάει κάποιος 500,000 ευρώ και έχει στο σπίτι κρυμμένα 15 εκατ. συν τα ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα τέχνης δεν θα έχει και έναν ιδιωτικό στρατό να τον προστατεύει; Ποιοι εφοριακοί της ελληνικής IRS θα κάνουν ντου σε ένα τέτοιο κάστρο με τους ιδιωτικούς σωματοφύλακες αρματωμένους σαν αστακούς; Άρα ο εφοριακός-μπάτσος θα μπει στο σπίτι του κακομοίρη που χρωστά με το ζόρι κάποιες χιλιάδες ευρώ στο δημόσιο και στο ασφαλιστικό ταμείο να του γυρίσει το σπίτι ανάποδα, να βρει τις κρυμμένες οικονομίες ανάγκης, να του πάρει τις οικοσυσκευές, το αυτοκίνητο, να του αδειάσει το ψυγείο από φαγώσιμα (Έλληνας γύφτος εφοριακός είναι), και το σημαντικότερο να πάρει την γεύση του τι σημαίνει Χουντοκατοχή. Ειδικά αν στο σπίτι βρίσκονται και τα ανήλικα παιδιά του κακού Έλληνα που χρωστάει στην χουντάρα του κερατά ακόμα καλύτερα. Ο φόβος κάνει συνετούς πολίτες του μέλλοντος. 
Και μην αρχίσουμε πάλι οι Ελληνάρες να κοκορευόμαστε ότι θα τους περιμένουμε με το δίκαννο. Εφόσον στην Αμερική, όπου η οπλοκατοχή και οπλοχρησία είναι ψωμοτύρι αλλά  οι πολίτες κάθονται σούζα στο σύστημα, στην Ελλάδα που μόνο οι ψηφοκατοχή είναι ελεύθερη σε βαθμό ηθικού κακουργήματος θα κερνάμε φοντανάκι τους εφοριακόμπατσους. Αυτό το γνωστό δίκαννο των Ελλήνων τελικά νεροπίστολο ήταν.
Βέβαια, εφόσον οι εφοριακοί επιτέλους δεν θα χρειάζονται παρουσία εισαγγελέα να κάνουν τις επιδρομές τους, ως νέοι Χίτες και Μάυδες μαζί με το φοντανάκι θα παίρνουν και το γνωστό τους φακελάκι για θα σε καθαρίζουν από το σύστημα μέχρι την επόμενη τους επιδρομή, τιμώντας περίσσια τους παππούδες και μπαμπάδες τους. Νάτα τα πουλάκια μου!