Οι μήτρες της επανάστασης

|

"Μην περιμένετε από τις ζώσες γενιές να αλλάξουν τα πράγματα", λέει ένας φίλος. Και έχει δίκιο, γιατί οι μήτρες, που γέννησαν τους ανθρώπους που σήμερα ανέχονται την καταπίεση ή που δεν καταλαβαίνουν την υπάρχουσα κατάσταση, γονιμοποιήθηκαν σε εποχές παχιών αγελάδων. Γέννησαν ανθρώπους που δεν έκλαψαν με το πρώτο φως του κόσμου αλλά κοιμήθηκαν σε ζεστές θερμοκοιτίδες κάτω από την επίβλεψη 10 γιατρών. 
Μεγάλωσαν με το δεδομένο και όχι με την επιθυμία. Δεν ήταν ποτέ οι περίσσιοι της οικογένειας των 7 παιδιών που τελικά επιβίωναν μόνο τα 2. Δεν κρύωσαν, δεν αρρώστησαν, εμβολιάστηκαν σαν αγελάδες για να μην έχουν ούτε συνάχι. Μπούχτησαν από την καταναλωτική μανία των γονιών και έγιναν τελικά το κρυφό απωθημένο του ανασφαλούς γονέα. Οι ζώσες γενιές είναι τελειωμένη κατάσταση γιατί είχαν 10 ζευγάρια παπούτσια στο ροζ και σιέλ παιδικό δωμάτιο πριν ακόμη γεννηθούν. Το δεδομένο είναι αναστολή της οποιασδήποτε αμφισβήτησης, ανατροπής και επανάστασης. 
Οι μήτρες, που θα γεννήσουν παιδιά ξυπόλητα και γυμνά απέναντι στην πραγματικότητα χωρίς να υπερβαίνουν οι ετικέτες των ρούχων τους το ίδιο το όνομά τους, που θα μαθαίνουν πρώτα τις λέξεις των ανθρώπων και όχι τις μάρκες των αυτοκινήτων, που θα βάλουν πάνω από την ίδια την εγωιστική θαλπωρή της οικογένειας την κοινωνική δικαιοσύνη, θα είναι οι γιάφκες επαναστατών. 
Τα παιδιά που δεν θα μεγαλώσουν με το "Εγώ" αλλά με το "Εμείς" θα σκίσουν τις φωτογραφίες των παππούδων τους. Θα μάς αφαιρέσουν από την Ιστορία και αυτό από μόνο του είναι επανάσταση. 

Νάτα τα πουλάκια μου!