Τό δοκείν και τάν αλάθειαν βιάται, μωρή!

|


Ντόρος να γίνεται, δικέ μου, κι ανάμεσα στον ντόρο ρίχνουμε και τα πατριωτικοκοινικοκομμουνιστικά μας συνθήματα γιατί το παίγνιον της επικοινωνίας το γνωρίζουμε άριστα. Για την γνωστή «κομουνίστρια» της τηλεοπτικής δημοκρατίας ο λόγος, που με ένα άρθρο στον Ρίζο έστρεψε πάλι τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της. Δεν θα μείνουμε στα γραφόμενα διότι πήξαμε τελευταία από λόγους πατριωτοελλήνων όλων των αποχρώσεων. Το μπινελίκι που φάγαμε όμως άπαντες οι «τουρκόσποροι», που η μάνα μας ήταν «παστρικιά» δεν καταπίνεται, διότι θυμίζει άβραστον φασίολον Froza. Επειδή στο χωριό μου λένε πως τα «τα στερνά μετρούν τα πρώτα», να σου θυμίσουμε πως δεν τα φάγαμε όλοι μαζί κυρά froza μου και πως η επανάσταση και το δίκιο δεν ανακαλύφθηκαν όταν εσύ είδες το φως το αληθινό και έγινες κομουνίστρια. Διότι, απ΄ό,τι θυμόμαστε, σε όλα όσα κατηγορείς τους «τουρκόσπορους» συμμετείχες και τα πατρονάριζες από τα μέσα τα οποία σου έδιναν φωνή και χρήμα.
Τώρα, βέβαια, από την θέση του «κομμουνιστή» μάς τα ρίχνεις αν και δεν έχεις κανένα δικαίωμα να ομιλείς για το έγκλημα. Ξέχασα όμως ότι εκτός από «κομουνίστρια» είσαι και χριστιανή γι' αυτό και ζήλωσες την δόξα του μεγάλου(;) Κωνσταντίνου, ο οποίος αφού έκανε ότι έκανε στο τέλος δεν έγινε απλά χριστιανός αλλά και μεγάλος και πάνω απ΄ όλα άγιος. Η αγιοσύνη σου επιτρέπει να μας θυμίσεις τον εθνικό Σολωμό με το «απ΄τα κόκκαλα…» αλλά η μαγκιά σου μας αποκρύπτει πως ο ίδιος παρακάτω είπε «μ' όλον πού 'ναι αλυσωμένο το καθένα τεχνικά, και εις το μέτωπο γραμμένο έχει: «Ψεύτρα Ελευθεριά», παρά του ότι δεν μίλαγε και καλά ελληνικά, όπως μας τονίζεις. Όσο για την κατανόηση του ποιητή «Τη ρωμιοσύνη μην την κλαις...» να σου θυμίσω πως όταν τον έκαναν γνωστό στα πεζοδρόμια κάποιοι, η αφεντιά σου περί άλλων ετύρβαζε.
Θα μου πεις, δεν έχω το δικαίωμα να τα ρίχνω όπως και όπου θέλω; Θα σου απαντήσω, φυσικά. Στην ψευδοδημοκρατία όλα επιτρέπονται. Εξ άλλου σ΄αυτή την αστική (χα) δημοκρατία δεν συμμετέχει και το κόμμα που υπηρετείς; Επειδή λοιπόν «Τό δοκείν και τάν αλάθειαν βιάται», μη μας τρελαίνεις με τα «…τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι», διότι δεν λογάται κομματικά νεοελληνικά (δική σου έκφραση) όντα να βάζουν την πατρίδα μπροστά από το «δίκιο» του κομματοτροφείου. Το ότι η κατάσταση είναι μπάχαλο και γίνεται της εκδιδομένης είναι γεγονός, όμως με μπινελίκια από «μετανοούντες» δεν σώζεται η κατάσταση. Θα μπορούσα να αρχίσω τα μπινελίκια κι γω για τους χρησιμοποιούντες Φιλιππινέζες εδώ και χρόνια αλλά και για τους κομματικούς οπαδούς που προσκύναγαν την γραμμή του κόμματος θάβοντας τον Άρη ακόμα και σήμερα, που δεν ήξεραν τον Μπάρμπα, που, που, που.... Όμως στην κατάσταση που βιώνει η πατρίδα δεν προσφέρει τίποτε. Α , μη με ρωτήσεις τι είναι η πατρίδα μας; Γιατί θα σου απαντήσω πως το μοναδικό που δεν είναι πατρίδα είναι ο συρφετός των κομματοδίποδων και των αλλοτριωμένων βολεμένων οπαδών τους.
Το «δίκιο» του αλλοτριωμένου (εσύ τον λες μικροαστό) είναι αυτό που ξέσκισε κάθε ιδανικό, ρίξε και μια ματιά γύρω σου, ακόμα και μέσα στις τάξεις των «αγγέλων» που υπηρετείς θα βρεις πολλούς από δαύτους. Το ότι κάτι στήνεται που εξυπηρετεί την εξουσία είναι πασιφανές, κάποιοι μπορεί και να το γνωρίζουν κι αντί να δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα προκαλούν τους «αλλοτριωμένους» με αρθράκια και ντόρους στρεφόμενοι ο ένας κατά του άλλου. Τώρα το παιχνίδι παίζεται μεταξύ σας, αλλά δεν μας λες τι έκανες όταν ο χιτλερικός χαιρετισμός των σημερινών μαύρων μπλουζακίων εμφανίστηκε στις κερκίδες της ποδοσφαιρικής ομάδας που λατρεύεις και το Κεφάλαιο, που τώρα πολεμάς, τράβαγε κουμπούρια στα αποδυτήρια των γηπέδων όπου παίζεται ένα άλλο ποδόσφαιρο που η ίδια αποκαλούσες πολιτική.
Άκου και κάτι ακόμη, θεία Froza μου, είναι άλλο να τη βρίσκεις με το "Summertime" φορώντας ρουχαλάκια φίρμας που ράβονται από σκλάβους στην Άπω Ανατολή και άλλο να χτυπιέσαι με το σύστημα όταν αυτό έβαζε τα θεμέλια που υπηρετείς σήμερα. Τελικά η διαφήμιση που έμεινε στην ιστορία πείθοντας τους μικροαστούς να τρώνε ανάμικτα λαχανικά και φασολάκια αγορασμένα από τα καπιταλιστικά πολυεθνικά σούπερ μάρκετς, πέτυχε. Κι αυτό οφείλεται σε σένα, θεία Froza, διότι ήσουν, είσαι και θα είσαι πάντα ο καλύτερος μαϊντανός της τηλεοπτικής ψευδοδημοκρατίας. 
 

Νάτα τα πουλάκια μου!