Παράδοση άνευ όρων και τούρλα ο πισινός

|

Την ώρα που εσύ άπλωνες το κορμί σου στην σεζ λονγκ, που παρακολουθούσες την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, που έπινες το Baccardi με δύο πάγους, η Ελλάδα τελείωνε. Και πώς τελείωνε θα μου πεις αφού εδώ είμεθα ακόμη. Είναι κάτι θέματα στην ζωή, που σου τα λένε οι γνωστικοί με έναν τρόπο που σε κάνουν να λες "ψιλά γράμματα για μένα" και οικονομικές αναλύσεις βαρετές. Ίσως γι αυτό δεν έδωσες και την κατάλληλη προσοχή στην βραδινή πώληση της Αγροτικής Τράπεζας. Κι εδώ θα σταματήσεις να διαβάζεις διότι τα βαριέσαι κάτι τέτοια. Καλά θα κάνεις, εγώ όμως δεν τα βαριέμαι και ο λόγος είναι απλός.Όταν μιλάμε για ΑΤΕ δεν μιλάμε απλά για μία τράπεζα που πας και βάζεις λεφτά ή απλά έπαιρνες κάποτε διακοποδάνειο. 
Όταν μιλάμε για ΑΤΕ μιλάμε για το 90% της ελληνικής οικονομίας. Χέσε τώρα εταιρείες, εταιριούλες και πολυεθνικές με αντικείμενο σερβιέτες και σαπούνια. Εδώ μιλάμε για την καθαρή οικονομία που χωρίζεται σε δύο μέρη: Την πρωτογενή και την δευτερογενή παραγωγή. Παραγωγή ξέρεις τι είναι, ε; Ακριβώς το αντίθετο με το δημόσιο. Δηλαδή είναι αυτό που σε κάνει να υπάρχεις ως χώρα και ως κράτος. Τα πουλάκια μου λοιπόν χθες, αυτά ντε που ψήφισες για να μην φύγεις από την Ευρώπη, πήγαν δώρισαν την ΑΤΕ σε μία τραπεζούλα που λέγεται Πειραιώς. Και είναι τραπεζούλα διότι το πραγματικό κεφάλαιο της ΑΤΕ μπροστά σε αυτό της Πειραιώς είναι σαν την Μόνικα Μπελούτσι μπροστά στην Ελένη Λουκά.  Δηλάδη το μανάβικο της γειτονιάς αγόρασε την Coca Cola. Μιλάμε για τέτοια ακριβώς σύγκριση. Τι κάναν λοιπόν τα πουλάκια μου χθες; Χώρισαν λέει την ΑΤΕ σε υγιή και σε ασθενή και δώσαν την υγιή στην Πειραιώς. Η υγιής ΑΤΕ λοιπόν της οποίας το καταστατικό της δημιουργίας της ήταν να στηρίζει την πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή της χώρας με όσο τον δυνατόν χαμηλό επιτόκιο δανεισμού σε αγρότες και σε μεταποιητικές επιχειρήσεις, αποτελείται πέρα από τις καταθέσεις (δηλαδή χαρτάκια που τα λέμε και ευρώ), από το 80% τις καλλιεργήσιμης γης της χώρας και μεταξύ άλλων συνεταιριστικών εργοστασίων, αυτών της ΣΕΚΑΠ, της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, της ΔΩΔΩΝΗΣ αλλά και από  το μεγαλύτερο στρατό αγροτικών και μεταποιητικών  μηχανημάτων επεξεργασίας προϊόντων τα οποία είναι υποθηκευμένα. Τι άλλο όμως έδωσαν οι σωτήρες σου πέρα από την ελληνική γη και την ελληνική βιομηχανία; Έδωσαν και την αποκλειστική διακίνηση και εκμετάλλευση των αγροτικών αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ αλλά και των επιδοτήσεων οι οποίες από το 2014 μέχρι το 2020 θα ανέρχονται πάνω από 15 δις ευρώ. 
Τώρα ξαναξάπλωσε στην σεζ λονγκ σου, κοίτα και το φεγγάρι ρομαντικά σκεπτόμενος και πες όπως όλα τα ΜΜΕ ότι εφόσον δεν απολύθηκαν 17,000 κουράδες υπάλληλοι  της ΑΤΕ, δεν τρέχει τίποτε. Όπως δεν τρέχει τίποτε για το ότι σε πληροφόρησε πρώτο το Reuteurs για την πώληση μια εβδομάδα πριν και οι "αριστεροί" σου βουλευτές έκαναν επερωτήσεις στην βουλή για τα γαμημένα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που τα΄θέλε ο κώλος τους επί μία δεκαετία να παίρνουν δάνειο για να πάνε στο Ντουμπάι.  Άλλωστε τι σε μέλλει εσένα αν ο κάμπος της Θεσσαλίας θα είναι Βελγικός και αν οι αγελάδες της Ηπείρου εξαφανιστούν αφού το γάλα της Ολλανδίας είναι φθηνότερο. Τώρα ναι, ουσιαστικά και με υπογραφές έχοντας παραδώσει με την δημοκρατική μας ψήφο πάντα,  σκαπάνια, σφυριά, δρεπάνια, ιδρώτα, αίμα, αγώνες και γη,  μπορούμε να πούμε: "Καληνύχτα μας".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟ και αντικειμανικα αυθε3ντικο το κειμενο....... ΩΡΑΙΟ αλλα μονο θλιψη απομενει......και με το silencio καπακι.......!

OXΙά είπε...

Ανώνυμε,
η θλίψη ανήκει σε αυτούς που έχασαν παλεύοντας...όχι σε μας.

Νάτα τα πουλάκια μου!