Το κόμμα

|

Πρέπει να μπαίνεις σε καλούπι, να έχεις κομματική αλλά και πολιτική ταυτότητα. Πρέπει να ανήκεις σε μια ομάδα οπωσδήποτε διότι τι αξία θα έχει ένας ηλίθιος από μονάχος; Μαζεύονται λοιπόν πολλοί ηλίθιοι και δημιουργούν ομάδα, κίνηση, κόμμα. Από την στιγμή της ίδρυσης αυτής  καλούν και τους υπόλοιπους ηλίθιους που είναι αποκομμένοι από τον φόβο της σφαλιάρας και δημιουργούν μια μεγαλύτερη ομάδα που καταλήγει με ψηφοφορία σε καθεστώς. Και στο τέλος όλοι αυτοί οι ηλίθιοι που είναι σε κόμματα, κινήσεις και ομάδες βάζουν στόχο να περιθωριοποιήσουν και να εξαφανίσουν αυτούς που δεν είναι ηλίθιοι να μπουν σε ομάδες και έχουν το κακό συνήθειο:
α) Να σκέφτονται
β) Να μιλούν
γ) Να μην κάθονται στ' αυγά τους.
Στόχος λοιπόν της ομάδας είναι:
α) Η απαξίωση του διαφορετικού
β) Ο εξεφτελισμός του
γ) Ο θάνατός του
Και πάντα το πετυχαίνουν.Μετά τον θάνατο, του μη ταυτοποιημένου σε μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπου, παίρνουν τις σκέψεις του νεκρού και τις προσαρμόζουν όπως συμφέρει την ομαδούλα τους. Διότι το πρόβλημα των ηλιθίων είναι ότι μαζεύονται, ψηφίζουν, εκτελούν διαταγές αλλά λειτουργούν μόνο με το μισό τους σώμα: Από τη μέση και κάτω. Δουλεύουν για την ομάδα ώστε να γεμίσει το στομάχι τους, αποβάλλουν ό,τι έφαγαν για να βρωμίσουν τον πλανήτη και τέλος στα δύσκολα το βάζουν στα πόδια ψάχνοντας να βρουν άλλο κόμμα να ενταχθούν.
Γι' αυτό η παρακάτω σκέψη ενός ανθρώπου έμεινε στα ψιλά γράμματα διότι δεν μπορεί να προσαρμοστεί σε  μια ομάδα. Την μπερδεύει, την αποδιοργανώνει και τελικά είναι πιθανό να κάνει ακόμα και τους ηλίθιους  να σκεφτούν:

«Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να γίνω στενός σοσιαλιστής. Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να γίνω στενός πατριώτης. Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να νιώσω τον εαυτό μου άτομο. Από άνθρωπος μιας τάξης με ορισμένα συμφέροντα τάξης, γίνομαι σοσιαλιστής με την πλατιά έννοια, και θέλω μια καινούρια οικονομία της κοινωνίας μου και των άλλων κοινωνιών. Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος.»

Ακολουθεί ένα δείγμα κόμματος (και τα υπόλοιπα ίδια είναι αλλά με περισσότερους ηλίθιους):

2 σχόλια:

Iptamenos Ollandos είπε...

Εξαιρετικό...

"Δεν με ενδιαφέρει να ανήκω σε μια οργάνωση που δέχεται σαν μέλη ανθρώπους σαν εμένα."
-Groucho Marx

OXΙά είπε...

Iptamenos Ollandos,
δεν παίζεσαι!

Νάτα τα πουλάκια μου!