Κοντόψυχε!

|

Πόσα χρόνια περίμενα να σου τα χώσω! Το καλό παιδί του τραγουδιού, ο αγαπημένος όλων, το γλυφτρόνι των εταιρειών. Οι μεγάλες ερμηνείες που σε έκαναν να λες : «δεν γίνεται να είμαι μόνο εγώ κουφός, ο άνθρωπος δεν τραγουδά, εκτελεί… στα τρία μέτρα».Ο κοντός άψυχος παραφωνατζής έγινε και αναλυτής εθνικών υποθέσεων! Ρε, μάνα Σμύρνη που καιγόσουν και σ’ έπιασες στο στόμα του! Ρε, εφτά νομά σ’ ένα δωμά, που τον κάνατε βιλούχο. Ρε, παραπονεμένα λόγια που γίνατε σάλια από το γλύψιμο του κοντού. Η μοναδική περίπτωση άφωνου που χρόνια προσπαθούσα να καταλάβω πώς έχει τραγουδήσει όλο το μουσικό θησαυρό της χώρας από το 70 και μετά ( έξω οι επανεκτελέσεις τραγουδιών πριν το 70).
Τώρα όμως φάνηκε καθαρά ο λόγος που πάντα έπαιζες μπάλα κι ας ήσουν κουτσός. Ήσουν πάντα κωλόπαιδο. Μεγάλο κωλόπαιδο. Όπου πόλεμος και πόνος τσουπ και η κοντή να πετιέται μέσα από τα λάχανα. Ξεκίνησες με Κύπρο, πήγες Κούβα, ανέβηκες Σερβία, αλλά Παλαιστίνη γαμώτο δεν πήγες. Γιατί; Α, το ξέχασα είχες συνεργασίες «υψηλού» επιπέδου με τη φιλαρμονική των Μακελάρηδων. Μετά κοιτούσα παλιά ασπρόμαυρα αφιερώματα για θηρία της ελληνικής μουσικής και τσουπ πάλι η κοντή δίπλα να μπαίνει στο πλάνο ως μαϊντανός. Τι με τον Τσιτσάνη, τι με τον Καζαντζίδη, τι με τον Αγγελόπουλο. Εσύ παιδί μου είχες στόχους: Θα έκανες καριέρα και θα τραγούδαγες στους τάφους όλων, όπως και έγινε δηλαδή. Καταβάθος, βέβαια, έτσι που σε έβλεπα στις κηδείες να είσαι θλιμμένη παναγιά, το έβλεπα το χειλάκι σου να σκάει σκεπτόμενος: «Πάει κι αυτός! Έχω να συγκριθώ με λιγότερους εν ζωή».
Όσο για τα ψάρια του Αιγαίου κάτι παραπάνω θα ξέρεις ως σουπιά που είσαι. Να συμπληρώσω μόνο ότι και οι βίλες των νησιών του Αιγαίου ανήκουν σε όλους. Ειδικά αυτές στην Αντίπαρο , στην Σύρο και εκείνη η τελευταία, η χρώματος σομόν. Έτσι λέω να πάρω την βάρκα, ρε κοντέ, να σου κάνω ένα ντου εκεί που λιάζεις στην 40μετρη πισίνα σου το ατέλειωτο κορμί σου (1,50 μέτρο με τα χέρια ανάταση) και να σου σκάσω μια μπάτσα, μα τι μπάτσα! Να θυμηθείς εκείνη που έφαγες από τον Άκη. Αλλά από την άλλη δεν φταις εσύ. Φταίνε όλοι οι «Μεγάλοι» που είναι εν ζωή και που σου έχουν δώσει άσματα. Φταίνε γιατί μετά από αυτά που είπες, ρε κοντογάιδουρο, θα έπρεπε τουλάχιστον να σου είχαν απαγορεύσει να ξαναπείς τραγούδια τους. Αλλά αν αυτοί θεωρούν ότι ήσουν τόσο άξιος ως καλλιτέχνης και άνθρωπος για να «εκτελέσεις» τα δημιουργήματά τους τώρα αναθεωρώ -τουλάχιστον και για τους εν ζωή «Μεγάλους» - πόσο κοντή ψυχή έχουν. Ακριβώς σαν την δική σου.

Υ.Γ: Ο,τι κι αν πεις, ό,τι κι αν είπες, όταν θα σε τρώνε τα ψάρια του Αιγαίου, εσύ απλά δεν θα Υπάρχεις.Πατήστε ΕΔΩ  (XAXAXAXAXAXAXAXA)

Νάτα τα πουλάκια μου!