Γεια σου, ρε μάγκα Νορβηγέ

|

Παρακολουθώ μέρες τώρα τις θέσεις αλλά και τους σχολιασμούς με θέμα τον Νορβηγό που δεν έμεινε στα λόγια αλλά πήρε το όπλο του. Από μασονοφασίστα μέχρι ρατσιστοναζιστή και από κρυφή λούγκρα μέχρι απόγονο του Χίτλερ. Είδα μάλιστα να τον παρομοιάζουν με τύπους που ρίχνουν φόλες στα σκυλιά.  Και αναρωτιέμαι. Ποια πράξη του ήταν τέτοια που να τον λούζουν με κοσμητικά επίθετα; Άλλο τι λέω και άλλο τι κάνω. Διότι ο τύπος μπορεί να μην γουστάρει στον τόπο του μουσουλμάνους και να επιχειρηματολογεί γι’ αυτό,  αλλά δεν είδα κανένα θύμα του να είναι σκουρόχρωμο ή αλλόθρησκο. Όχι. Ήταν όλοι λευκοί γαλανομάτηδες, ομοαίματοί του. Τέκνα πολιτικών και λαμογιών, που τα ετοίμαζαν να πάρουν θέση στην παγκόσμια κατάσταση τα επόμενα χρόνια  μέσω μιας πολιτικής παράταξης σοσιαλοαριστεροκουλτουριάρηδων με το ρατσιστοφασιστικό αίμα τους από τα γεννοφάσκια τους,  που ναι μεν θέλουν ίσα δικαιώματα για όλους, αλλά ιδιωτικό νησάκι για διακοπές σε τριτοκοσμικούς δεν διέθεσαν. Ιδιωτικό νησί εργατικού κόμματος (με βάση το Σοσιαλιστικό) για συνεδρίες και μαθήματα με θέμα: «Πώς θα πηδήξετε τον κόσμο αύριο έχοντας για φερετζέ την ισότητα των λαών σήμερα». Μία νεολαία σαν του Χίτλερ δηλαδή αλλά με χαμογελάκια γλυκά και την διχαλωτή γλώσσα να κουνιέται μέσα από τα δόντια τους. Δηλαδή ,εν ολίγοις,  αν γινόταν κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα θα το καταδικάζαμε όλοι ε; Θα λέγαμε «α, ένας φασίστας». Μόνο που αναρωτιέμαι αν αυτός ο Νορβηγός ήταν Μαρξιστής,  πολυεθνιστής,  αριστεροαναρχικός, γράφοντας μανιφέστο για την τρομοκρατία της παγκόσμιας διακυβέρνησης και έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα με στόχο τα ίδια ακριβώς πρόσωπα θα τον είχαν φωτό στα δεξιά των ιστοτόπων  τους με «Τιμή και δόξα» όλοι οι επαναστάτες του κώλου που όσο αυτός σχεδίαζε το πραγματικά τέλειο και απόλυτα πολιτικό χτύπημά του αυτοί έβαζαν τραγούδια για τον Άρη και τον Μπελογιάννη, για τον Τσε και τον Καζέριο; Τι νομίζετε ότι η αλλαγή του  κόσμου γίνεται με λουλουδάκια και τραγουδάκια;  Ή ότι το να είσαι «αριστερός» σε κάνει με τη μία και «μάγκα της παρέας»; Μάγκας είναι αυτός που τάραξε τον ήσυχο ύπνο μας από το ναρκωτικό της δήθεν ειρήνης. Αυτός που δεν είχε παρέα και ομάδα, δεν έπαιρνε τηλέφωνο πριν το χτύπημα στην φιλοσοσιαληστική εφημερίδα να πει "Τώρα θα κάνω Μπου". Μάγκας είναι αυτός που δεν διαχώρισε την φυλή του βάση εθνικότητας αλλά βάση πράξεων και θέσεων. Μάγκας είναι αυτός που δεν μιλάει φιλολογικά για αίμα αλλά το μυρίζει και είναι από τα χέρια του γεννημένο. Δεν είναι αυτός που σκοτώνει αδιακρίτως αλλά επιλεκτικά και καίρια.Είναι αυτός που ξέρει ότι η παγκόσμια κοινότητα είναι σε πόλεμο και από πολίτης του κόσμου γίνεται στρατιώτης  με αντίπαλο όλο το σύστημα του κόσμου παρέα.

(Τώρα μπορείτε να βρίσετε αλλά ο Νορβηγός είναι αυτός που έκανε αυτό που εσείς ονειρεύεστε να κάνετε εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο). Συνιστώ ταινία ωραία, χαλαρή, καλοκαιρινή αν και το τέλος της φτιάχθηκε στα μέτρα της παγκόσμιας φιλήσυχης Δημοκτατορίας και μου χάλασε το σωστό Happy End

6 σχόλια:

uhuru είπε...

Καλημέρα
Δεν είμαι σίγουρος για το τι ακριβώς εννοείς

Αν και κατανοώ υπό ορισμένες συνθήκες τον ένοπλο αγώνα, ήμουν και είμαι πάντα εναντίων των γενοκτονιών και δεν είδα ποτε ως ενόχους τα παιδιά των καθαρμάτων της εξουσίας.
Κατά πασα πιθανότητα θα ακολουθήσουν τo δρόμο των γονιών τους ... ίσως όμως όχι!
Δεν είναι απλώς πολιτικό μήνυμα η μαζική δολοφονία στη Νορβηγία , εξάλλου κατακλυζόμαστε από πολιτικά μηνύματα με κάθε τρόπο. Είναι μήνυμα θανάτου και μίσους, χωρίς ταξικό χαρακτήρα (αστοί vs αστών) και σαν ένας άλλος λιμός θα ρημάξει την ευρώπη του σήμερα , αθώους και ένοχους αδιάκριτα...

ΟΧΙΑ είπε...

Είμαι από αυτούς που μισώ τα λαμόγια, τους προδότες και τους επαναστάτες του κώλου. Κανείς αθώος δεν θα συμμετείχε σε τέτοιο πανηγύρι. Λυπάμαι μόνο που δεν κατάφερε να σπάσει και τα 600 αυγά του φιδιού που ήταν έτοιμα να βγουν από τις τρύπες τους όταν θα ερχόταν η ώρα της παράδοσης του δακτυλιδιού.

ΟΧΙΑ είπε...

Εν αρχή ην ο ήχος,
και μένα μ' αρέσω :)

Ανώνυμος είπε...

Χρειάζομαι ορισμένες διευκρινήσεις εδώ πέρα:

1)Επαναστάτες - επαναστάτες του κώλου
2)Προδότες

Και μίνι ορισμοί θα μου έκαναν.

Ε, όχι και μάγκας ο ψυχάκιας..

Ανώνυμος είπε...

http://jungle-report.blogspot.com/2011/07/blog-post_26.html

Νάτα τα πουλάκια μου!