Καλώς ήρθατε στο...Ισραήλ

|

Κομάντος του λιμενικού στον Άγιο Νικόλαο έχουν περικυκλώσει καναδικό πλοίο το οποίο συμμετέχει στην αποστολή «Free Gaza» απαγορεύοντας τον απόπλου, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή.

Το καναδικό πλοίο με το όνομα Ταχρίρ (σ.σ. Σημαίνει Ελευθερία και είναι εμπνευσμένο από την Πλατεία του Καΐρου όπου πραγματοποιήθηκε η εξέγερση του Αιγυπτιακού λαού) έχει μήκος 25 μέτρα και μεταφέρει περίπου 45 ανθρώπους: αντιπροσώπους από όλη την χώρα(του Καναδά), διασημότητες και δημοσιογράφους ενώ μεταφέρει και εκπροσώπους από την Αυστραλία, το Βέλγιο και την Δανία.

Οι άνδρες του λιμενικού ζήτησαν από τον καπετάνιο να παραδώσουν τα χαρτιά του πλοίου. Δημιουργήθηκε ένταση καθώς ο καπετάνιος του πλοίου θέλει να παραδώσει στις αρχές αντίγραφα και όχι τα πρωτότυπα έγγραφα ενώ αυτή τη στιγμή απειλείται η σύλληψη της επικεφαλής της καναδικής αποστολής Sandra Rush, μέλους της Καναδικής επιτροπής «Ένα πλοίο για τη Γάζα».

Σε δηλώσεις που έκανε  το μέλος της καναδικής αποστολής κ.David Heap δήλωσε χαρακτηριστικά:”Μας μπλόκαραν το πλοίο με παράνομο τρόπο. Η Λιμενάρχης επικαλείται τεχνικούς λόγους για την απαγόρευση του απόπλου“, ενώ καταλήγοντας ο κος Heap καταγγέλλει ότι” το σκάφος δεν είναι ασφαλές στα χέρια των Ελληνικών Αρχών

Η συλλογή χρημάτων για την αγορά του πλοίου έγινε από χιλιάδες Καναδούς πολίτες ενώ το πλοίο συμμετέχει στο διεθνές κίνημα αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους αναδεικνύοντας το θέμα του αποκλεισμού της Γάζας και του 1,6 εκ κατοίκων της που η πρόσβασή τους σε αγαθά και η δυνατότητα μετακίνησης τους παρεμποδίζεται μονομερώς από τον παράνομο Ισραηλινό αποκλεισμό.

Νωρίτερα, δημιουργήθηκε ένταση και στο λιμάνι του Πειραιά όταν κομάντος του λιμενικού απείλησαν τους επιβάτες του Αμερικανικού πλοίου «The Audacity of Hope», που είχε αποπλεύσει νωρίτερα από το Πέραμα με Αμερικανούς ακτιβιστές για τη Γάζα.

Flashnews  

3 σχόλια:

habilis είπε...

Παράπλευρα της οικονομικής χρεοκοπίας.

tiktos είπε...

Αφού το αποφάσισε ο πρωθυπουργός, τι να πει ο γιωργάκης;

ΟΧΙΑ είπε...

habilis,
Παράπλευρα της ηθικής χρεοκοπίας μας.

tiktos,
όπως το λες

Νάτα τα πουλάκια μου!