Τα παιδιά του Πολυτεχνείου έμειναν παιδιά

|

Η περιβόητη γενιά του Πολυτεχνείου, καθαρίστηκε. Και δεν καθαρίστηκε από επαγγελματίες πολιτικούς αλλά από δύο ανθρώπους που απ' ό,τι φαίνεται ήταν και είναι "κακά παιδιά". Ο πρώτος είναι γιατρός, το όνομά του, Στέργιος Πραπαβέσης. Δεν γνωρίζω  τίποτε άλλο πέρα από το όνομα, το πρόσωπό του και την πρώτη επαναστατική κίνηση των τελευταίων χρόνων ενάντια σε πρωθυπουργό και οπλοφόρους σωματοφύλακες.
Ο δεύτερος, αν και τα ΜΜΕ τον αναφέρουν ως έναν απλό αγρότη (που σίγουρα τον τιμά αυτός ο τίτλος), είναι ένα καθαρόαιμο παιδί του Πολυτεχνείου που δεν σταμάτησε να κρατά  ψηλά την ματωμένη σημαία του '73.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΙΤΑΛΗ

Ετών 56, γεννημένος στο χωριό Μάνδαλο του Νομού Πέλλας, πατέρας 3 ανήλικων παιδιών και σύζυγος εκπαιδευτικού ανάπηρων παιδιών.

Σπουδές: Γυμνάσιο στα Γιαννιτσά του Ν. Πέλλας, Κρατικό Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης (Διεθνείς Σχέσεις), ειδίκευση το Georgetown της Ουάσιγκτον στη Λατινική Αμερική.

Κοινωνική παρουσία:
1973, συμμετέχει ενεργά στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. 
1974, απολύεται από τον στρατό με ανήκεστη βλάβη της υγείας.  
1975-1979, συμμετέχει σε δράσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και δημοσιογραφεί σε διάφορα μικρά και μεγάλα έντυπα. Δραστηριοποιείται στις μεγάλες κινητοποιήσεις της περιόδου.  
1976, εμπλέκεται στους αγώνες των Πολισάριο για την απελευθέρωση της Δυτικής Σαχάρας.
1981, επισκέπτεται την Νικαράγουα και συμμετέχει στο κίνημα των Σαντινίστας.  
1983, στο Ελ Σαλβαδόρ, συμμετέχει στο FMLN κατά του δικτάτορα Ναπολεόν Ντουάρτε.
1986, κατατάσσεται μόνιμα στον Λαϊκό Στρατό των Σαντινίστας στη Νικαράγουα. 
1987, επιστρέφει στον τόπο καταγωγής του  (Μάνδαλο Ν. Πέλλας) του και ιδρύει το ανεξάρτητο Συνδικάτο Αγροτών Πέλλας Ημαθίας.
1994-1999, επισκέπτεται τη Σερβία ως μέλος ανθρωπιστικής αποστολής. Επιστρέφει και πάλι, οργανώνοντας την Πατριωτική Οργάνωση «Ρήγας Φεραίος» με έδρα το Σεράγιεβο. Αγωνίζεται και συντονίζει αγώνες κατά των Νατοϊκών δυνάμεων.
1995, σύμβουλος της Προεδρίας της Σερβικής Δημοκρατίας, του  απονέμεται ο βαθμός του Ταγματάρχη Ε.Τ.  
1997 του απονέμεται  το ανώτατο μετάλλιο του Σερβικού Έθνους.
2000, οργώνει τον μακεδονικό κάμπο, οργανώνοντας του αγρότες σε ενιαίο συνδικάτο. Διώκεται.  
2005, φυλακίζεται στις φυλακές των Διαβατών για τη δράση του κατά των Βιομήχανων της Βόρειας Ελλάδας.
Την δεκαετία 2000-2010, συμμετέχει σε όλες τις προσπάθειες συγκρότησης πατριωτικού πολιτικού χώρου, (Πολιτική Άνοιξη, ΛΑΟΣ, Δημοκρατική Αναγέννηση). 
 2009, οργανώνει 2 αποστολές για την απελευθέρωση του Σκοπιανού  φιλέλληνα Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς. Την ίδια περίοδο οργανώνει το κίνημα κατά των ιδιωτικών διοδίων των εθνικών δρόμων.

Τους ευχαριστώ από καρδιάς που έκαναν τα μούτρα του χαμένου πιο χάλια από ό,τι ήταν και πάω να βρω παπούτσια διότι τα τανκ ρίχνουν καγκελόπορτες αλλά όχι αξίες.

4 σχόλια:

ΛΕΩΝ είπε...

Στα δάκτυλα του ενός χεριού μετρούνται πια οι "καθαροί" .....
Την καλημέρα μου

ΟΧΙΑ είπε...

Λέων,
τουλάχιστον υπάρχουν.
Καλημέρα.

connectionwithcairo είπε...

Δεν ήξερα κανέναν από τους δυο. Ευχαριστώ

ΟΧΙΑ είπε...

connectionwithcairo,
να είσαι καλά.

Νάτα τα πουλάκια μου!