Αμνημόνευτα πολυτεχνεία

|

Τα Πολυτεχνεία της ζωής μας. Οι μικρές μας επαναστάσεις και οι ήσυχες νίκες μας. Δεν έχουν μνημεία ούτε ημέρες μνήμης. Κουβαλάνε μόνο την αξιοπρέπεια της στιγμής. Και εμείς κουβαλάμε αυτή την στιγμή ως μετάλλιο, ως την μεγαλύτερη επανάσταση που έγινε ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας. Πέφτουν οι καγκελόπορτες και εμείς εκεί να υπερασπίζουμε το ένα τετραγωνικό χιλιοστό που πιάνει η αλήθεια.

9 σχόλια:

Φώντας είπε...

Αυτό ναι. Αν εξαιρέσεις την ατάκα του κρυφού σχολειού είναι ΠΟΙΗΜΑ.
Εγώ πάντως την καγκελόπορτα μου τη θέλω.

Iptamenos Ollandos είπε...

Την αλήθεια ρε!
Έξοχος φίλε μου!

tiktos είπε...

Υιέ μου Σωκράτη,έγινες πλέον μεγάλο παιδάκι,η υποχρεώσεις σου μεγάλωσαν και αυτές,οφείλεις να γίνεις επιμελής υπάκουος σεμνός αξιοπρεπείς και φιλαλήθεις.

ΟΧΙΑ είπε...

Φώντα,
και ποιος δεν την θέλει;

Ιπτάμενε,
κορυφαία στιγμή του κινηματογράφου.

tiktos,
Το "μίασμα της οικογένειας" βγήκε φιλαλήθης.

ελιτσα είπε...

Δικό σου είναι το κείμενο φιδάκι;
Τέλειοοοοοοοοοοοο
Κάτι τέτοια διαμάντια διαβάζω και δεν θέλω να ξαναγράψω...
Καλά...η ταινίααα!!!!!!!!!

ΟΧΙΑ είπε...

Ελίτσα,
όχι για να μη νομίζεις ότι γράφεις μόνο εσύ :)
Ταινία λατρεμένη.
Κάτσε και γράψε τώρα ακόμη ένα σαν τα "ανήλιαγα στενά".

ελιτσα είπε...

Μ'έκοψες με τσάκισες στα δυό..
θα κάνω μερες να έρθω στα ίσα μου..

gekoudi είπε...

Αλαβάνος κατά ΣΥΝ, υπέρ ΣΥΡΙΖΑ
Με νέα παρέμβασή του επικρίνει την πολιτική γραμμή της Κουμουνδούρου και απευθύνει «επτά παραινέσεις προς την Αριστερά»
Μορφή πολιτικού μανιφέστου, με βολές κατά της ηγεσίας του ΣΥΝ και ηχηρό «ναι» στον ΣΥΡΙΖΑ των μελών έδωσε στη χθεσινοβραδινή παρέμβασή του ο τέως πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Αλαβάνος κατά την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της κυρίας Νάντιας Βαλαβάνη «Η μεγάλη εποχή» στη Θεσσαλονίκη. Το κείμενο της ομιλίας του, εν είδει αριστερής πλατφόρμας- είχε σταλεί από χθες το μεσημέρι στα δημοσιογραφικά γραφεία-, δείχνει πως ο κ. Αλαβάνος είναι πλήρως διαφοροποιημένος από τη γραμμή του ΣΥΝ και έτοιμος να «ταράξει τα πολιτικά νερά» ενώ προσφέρει «πάτημα» για εκτιμήσεις που τον θέλουν να ακολουθεί δικό του πολιτικό δρόμο. Αλλωστε η συζήτηση για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτή και οι επόμενες κινήσεις του αναμένονται με ενδιαφέρον, εν όψει της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ το τριήμερο 27- 29 Νοεμβρίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις «επτά παραινέσεις προς την Αριστερά» που προέταξε στην παρέμβασή του- εκτός από ποιητικές αναφορές, σημειολογία από Μαρξ και Ενγκελς είχε και θρησκευτικό χρώμα (για την Αριστερά των αξιών που «έχει τη δική της κοινωνική “Επί του Ορους ομιλία”» )- περισσεύουν τα πυρά κατά της ηγεσίας του ΣΥΝ, χωρίς να την κατονομάζει, και της πολιτικής ρότας που ακολουθεί.

Ε νδεικτικό της κριτικής προς την Κουμουνδούρου είναι η διατύπωση ότι «ο κίνδυνος για την Αριστερά είναι κυρίως εντός των τειχών» σημείωσε, τονίζοντας ότι «και παγκόσμια και στην Ελλάδαη Αριστερά στάθηκε απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους,έπεσε όμως γιατί απαξιώθηκε και αποδομήθηκε μέσα στον πύργο της». Αυτό ακριβώς εκτιμά ο κ. Αλαβάνος ότι συνέβη και κατά τη φάση της τελευταίας διακυβέρνησης της Δεξιάς στην Ελλάδα, «όταν η ενωμένη ριζοσπαστική Αριστερά δυνάμωνε αντί να τραυματίζεται από τον αμείλικτο ολοκληρωτικό πόλεμο του συστήματος.Τελικά όμως για εσωτερικούς λόγους χάνει τους τρεις μεγάλους στόχους:την ακύρωση του δικομματισμού,την αλλαγή των συσχετισμών στην ιστορική Αριστερά, την προσέγγιση της νεανικής πρωτοπορίας που προσχωρεί στον αντιεξουσιαστικό χώρο».

Επιπλέον, η αιχμή κατά της ηγετικής ομάδας του ΣΥΝ και του κ. Τσίπρα προκύπτει εμφανώς από την αναφορά του στην Αριστερά που «δεν υποτάσσεται στην επίκληση της καθημερινότητας όπως οι άλλες πολιτικές δυνάμεις. Αυτή η δύναμη των μεγάλων μετασχηματισμών δεν εκπίπτει σε εφήμερες συντεχνιακές δραστηριότητες.Δεν την εκφράζουν οι φευγαλέες ατάκες δευτερόλεπτων χωρίς ίχνη στα δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών καναλιών».

Το πιο χαρακτηριστικό σημείο κριτικής κατά των εσωκομματικών μηχανισμών σε σχέση με το μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ και την ανασυγκρότησή του περικλείεται στη διατύπωση ότι «σήμερα βλέπουμε αυτό το μοναδικό εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το απλό αίτημα “μέλη” και ό,τι αυτό συνεπάγεταιναεμπλέκεται σε βυζαντινολογίες,σε περιπτώσεις και υποπεριπτώσεις,σε Σχέδιο Αναν,σε μια αργκό ακατανόητη από την κοινωνία, σε κόλπα.Οταν απλά μπορείς να πεις “μέλη”,και μαγικά να ανοίξουν διάπλατα τα παράθυρα στον ήλιο».

Ωραία. Θα σας τον πάρουμε τον Αλαβάνο τώρα στο ΚΚΕ...

ΟΧΙΑ είπε...

gekoudi,
όταν εξαφανισθούν όλα τα κόμματα από την Ελλάδα τότε θα συζητήσω πολιτικά.

Νάτα τα πουλάκια μου!