Πέρνα απέναντι

|

Τα τείχη είναι για να γκρεμίζονται ειδικά όταν μπαίνουν ανάμεσα σε ανθρώπους εις το όνομα δήθεν ιδεολογιών, δήθεν οραμάτων και δήθεν υπεροχής. Τα συρματοπλέγματα είναι τα όρια που πρέπει κάποια στιγμή να τα ξεπέρασεις, ακόμη κι αν αυτό που θα βρεις στην από εκεί πλευρά δεν ήταν αυτό που ονειρεύθηκες.

8 σχόλια:

ελιτσα είπε...

Σωστά..
Χωρίς μίσος..
Χωρίς εκδίκηση..
Χωρίς τις τότε φιέστες..
Αλλιώς όλα αυτά γίνονται τείχος
που ξαναμπένεις μέσα..

φιλιά

ΛΕΩΝ είπε...

Φυσικά και θα απογοητευτείς όταν γευτείς το "απαγορευμένο"! Αλλά μην επιτρέψεις σε κανέναν να σου επιβάλλει την απαγόρευση!

ΟΧΙΑ είπε...

Ελίτσα, όταν 137 άνθρωποι εκτελέστηκαν μέσα σε 30 χρόνια για να περάσουν παράνομα το τείχος τι φιέστες να κάνεις; Απλά θυμάσαι ότι και αυτό το τείχος βάφτηκε με αίμα.

Λέων,
όπως το λες.

kakalon είπε...

Τα τείχη που δεν φαίνονται δεν πέφτουν με τίποτε και σκοτώνουν καθημερινά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

gekoudi είπε...

300 κομουνιστές στη Καισαριανή σε μια βολή σε μια στιγμή! Οχιά ή Οξιά και αυτοί στον τοίχο. Αυτοί αγωνιζόταν για την πατρίδα τους οι άλλοι; είπες παράνομα. Τα σύνορα δεν είχαν τείχος Ανατολική με Δυτική γιατί δεν πηγαίνανε από κει; Οι φρουροί φίλαγαν τη πατρίδα τους όπως όλοι σόλα τα κράτη. Και στον Έβρο 30 χρόνια μέτρα πόσοι παράνομοι σκοτώθηκαν.
Οι Ναζί, κόστισαν στην Ελλάδα μας των 7,5εκ. τότε 550.000 θύματα, στους Ρώσους σύμφωνα με ακριβείς πηγές, 20 με 25 εκατομμύρια, 10 εκατομμύρια ανάπηροι, 25 εκατομμύρια άστεγοι. Οι απώλειες που υπέστη η Σοβιετική Ένωση ήταν σαράντα φορές μεγαλύτερες από αυτές της Μεγ. Βρετανίας και εβδομήντα φορές περισσότερες από αυτές των ΗΠΑ. 'Αγνωστος είναι ο αριθμός των θυμάτων που είχε από τους λιμούς.

ελιτσα είπε...

gekoudi
Ολος ο λαός εκτός των κομμουνιστών την εποχή που λές(στην Ελλάδα) ήταν προδότες;
Συμφωνείς με τα τείχη;
Δηλαδή με σοσιαλιστικές νησίδες;

Αν δεν έχουμε τρόπο να πείσουμε, δεν κάνουμε επίθεση Αυτά είναι τα αόρατα τείχη!! Κάτσε και σκέψου ποιόν συμφέρουν...

ελιτσα είπε...

Οχιά συγνώμη για την απάντηση στον φίλο. είμαι αγενής.. Συγνώμη..

ΟΧΙΑ είπε...

gekoudi,
ο κομμουνισμός αγαπητέ μου δεν έχει ανάγκη τείχη. Όταν τα έχει παύει να είναι κομμουνισμός. Ολοι όσοι προανέφερες δεν σκοτώθηκαν υπέρ κανενός τείχους. Σκοτώθηκαν υπέρ του δικαιώματος στην ελευθερία. Αν ήταν πάτημα η Ναζιστική Γερμανία γιατί δεν χτίστηκε το 1944 αλλά το 1961 κι ενώ ο κόσμος ζούσε εκεί που ήθελε χωρίς εξαναγκασμό;
Αλλοίμονο στις θεωρίες που θέλουν τείχη για να επιβιώνουν.

Νάτα τα πουλάκια μου!