Τα "γουρούνια"

|

"Είμαι από οικογένεια κυνηγών". Ε, και; Και εγώ είμαι από οικογένεια κυνηγών. Η οικογένεια μου σταμάτησε όμως να κυνηγά όταν το κυνήγι έγινε χόμπι. Τι σημαίνει κυνήγι- χόμπι; Σημαίνει ότι έχω καταπιεσμένα ένστικτα που δεν μπορώ να τα βγάλω στην δουλειά και στην ζωή μου, παίρνω το όπλο και ό,τι κινείται πεθαίνει.
Εκνευρίζομαι περισσότερο όταν τους βλέπω να φοράνε ρούχα παραλλαγής λες και είναι ο Ράμπο στο Αφγανιστάν. Μαζεύονται για καρτέρι περίπου 15 άτομα, έχοντας επαναληπτικές καραμπίνες και γλεντάνε. Το κυνήγι για τους σημερινούς κυνηγούς είναι γλέντι. Γουστάρουν να πυροβολούν, γουστάρουν να τραυματίζουν, γουστάρουν να φωτογραφίζονται με το "θηρίο" νεκρό.
Όσο για τα πουλιά δε το συζητώ. Εκεί γίνεται το μακελειό. Κάνουν έναν κύκλο με διάμετρο 2 χιλιόμετρα πάνω από τις φωλιές των ανυποψίαστων ζωντανών, τα τρομάζουν και το νερό από κάτω γίνεται αίμα. Τα συγκεκριμένα τρόπαια (τα οποία είναι δεκάδες) τα δένουν αρμάθα, λες κι είναι σύκα, και διακοσμούν τα 4Χ4 μέχρι να φθάσουν στο κωλόσπιτό τους. Εκεί φωνάζουν τα παιδιά τους να κρατήσουν την καραμπίνα και να φωτογραφηθούν με τα νεκρά πουλιά. Αυτά τα παιδιά αρχίζουν να σκοτώνουν από τα 10 τους χρόνια. Πρώτα σπουργίτια, περιστέρια, γάτες, σκύλους και καθώς μεγαλώνουν ηλικιακά, μεγαλώνουν και οι όρχεις στον εγκέφαλό τους.
Οι κυνηγοί είναι ένα είδος κτήνους που νομιμοποιείται από το κράτος και που είναι δίπλα μας έχοντας στο σπίτι τους τουλάχιστον ένα όπλο. Τα τελευταία χρόνια έχουν αφήσει τα κλασικά θηράματα και ανοίξανε παρτίδες με είδη προς εξαφάνιση, όπως ελάφια, ζαρκάδια, λύκους, φλαμίγκος, πελεκάνους κ.α. Πολλές φορές αναρωτιούνται κάποιοι "μα γιατί τον αετό", "μα γιατί την αρκούδα", "μα γιατί το γεράκι" κ.ο.κ. Απλά, γιατί είναι κτήνη.
Το παρακάτω βίντεο είναι μία καθημερινή πράξη κυνηγιού στην πολιτισμένη Ελλάδα. Παρακολουθήστε λοιπόν τους φυσιολάτρες- οικολόγους, πώς συμπεριφέρονται σε ένα τραυματισμένο πλάσμα.

5 σχόλια:

kakalon είπε...

Είναι ακριβώς έτσι. Για την επιβεβαίωσή σου ρίξε μια ματιά εδώ
http://kakalon.blogspot.com/2009/04/blog-post_23.html

tiktos είπε...

χάιντι ρέι χάιντι ρέι
Που είσαι ρε δαρβίνε με τις θεωρίες σου για την εξέλιξη των ειδών;
Διότι οι φυσιολάτρες-κυνηγοί αν κοιτάξουν το οικογενειακό τους δέντρο ,θα δουν ότι οι μισοί τουλάχιστον από αυτούς ζουν ακόμη πάνω σ'αυτό.

ελιτσα είπε...

Τί μου θύμησες μωρέ πάλι;
Με τί ευλάβια να φτιάχνουν τα φυσίγγιά τους να υπολογίζουν το νούμερο στα σκάγια να φιάχνουν στόχους για δοκιμή.... οι μ.....ες
Το βίντεο δεν το είδα....κατάλαβα τι μπορεί να είναι..Τη φωτό του Κακαλον δεν μπόρεσα να την αποφύγω

Ρέ Οχιά...με φόρτωσες ξανά..
Ρε μήπως γνωριζόμαστε;

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Τούρμπο με έκανες, και είμαι και νέος στο blog σου.
Για το κω...κράτος που τους δίνει άδειες, τι μπορούμε να κάνουμε;
Πάντως όταν ακούω στις ειδήσεις ότι πυροβολεί ο ένας τον άλλο, πολύ το ευχαριστιέμαι και το διασκεδάζω.
Το βίντεο δεν θα το δω. Υποθέτω το περιεχόμενο του και δεν θέλω βραδυάτικα....
Καλό βράδυ και καλώς σε βρήκα....

ΟΧΙΑ είπε...

kakalon,
να φανταστείς ότι παρόμοιες εικόνες πέρασαν ζωντανά μπροστά από τα μάτια μου.

tiktos,
η εξολόθρευση homo erectus πιάνεται για έκλημα;

Ελιτσα,
θυμάσαι με τη χαρά ξεκινούσαν στις 4 το πρωί αρματωμένοι για να πάνε για το μακελειό; Χέσε ES ES.
Οι άνθρωποι που έχουν το δίκιο στις φλέβες τους γνωρίζονται χωρίς να έχουν ανταμωθεί.

Δύσπιστε,
Το κράτος δεν πρόκειται να κάνει τίποτε γιατί οι νόμιμοι κυνηγοί ξεπερνούν τις 800,000. Ποιος θα χάσει τόσες ψήφους;
Μόνος όμως μπορείς να κάνεις πολλά...με εννόησες;

Νάτα τα πουλάκια μου!